Λίγα λόγια για τη Συμβουλευτική Ενηλίκων

 

Σε τι αφορά η Συμβουλευτική Ενηλίκων; 

Η συμβουλευτική ενηλίκων είναι μια συστηματική διαδικασία διερεύνησης μεταξύ δύο ΠΡΟΣΩΠΩΝ του Συμβούλου και του Πελάτη που στόχο έχει την παροχή βοήθειας σε ζητήματα όπως οι διαπροσωπικές σχέσεις (συντροφικότητα, φιλία, σχέσεις με τους  γονείς/παιδιά), η επεξεργασία απωλειών, οι νέοι ρόλοι της ζωής και οι μεταβάσεις (γονεικότητα, διαζύγιο κλπ), ο επαγγελματικός προσανατολισμός, οι δυσκολίες στον εργασιακό χώρο αλλά και η επεξεργασία συναισθημάτων όπως η αγάπη, ο θυμός, ο φόβος και η μοναξιά.  

 

Χρησιμoποιείτε κάποια συγκεκριμένη προσέγγιση συμβουλευτικής;

Nαι, έχω εκπαιδευτεί στην Προσωποκεντρική Προσέγγιση (www.icps.edu.gr), και πιστεύω ακράδαντα ότι κάθε άνθρωπος έχει μέσα του ένα μοναδικό δυναμικό το οποίο αν βρεθεί υπό κατάλληλες συνθήκες, δηλ. σε ένα περιβάλλον με ενσυναίσθηση, αποδοχή και αυθεντικότητα, μπορεί να βοηθηθεί σημαντικά και να βιώσει μεγαλύτερη επαφή με τον Εαυτό του αλλά και πιο ικανοποιητικές σχέσεις με τους γύρω του.  

Εμπνευστής της Προσωποκεντρικής Προσέγγισης ήταν ο Carl Rogers ο οποίος θεωρείται ένα από τα  πλέον σημαντικά πρόσωπα που επηρέασαν τον ρου της Ψυχολογίας στον 20ο αιώνα. 

 

Ποια είναι η συχνότητα των συναντήσεων;

Αρχικά μια φορά την εβδομάδα για να εμπεδωθεί μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ του Συμβούλου και του Πελάτη. Αργότερα, η συχνότητα αποφασίζεται με βαση τις ανάγκες του κάθε ενδιαφερόμενου.

 

Πόσο διαρκεί η κάθε συνάντηση;

1 ώρα.

 

Ποιο είναι το κόστος κάθε συνάντησης;

Το κόστος είναι προσιτό. Προσφέρονται ειδικές τιμές σε νέους, ανέργους και διαζευγμένους γονείς με χαμηλό εισόδημα.

 

Τι περιλαμβάνει η πρώτη συνάντηση;

Η πρώτη συνάντηση είναι μια συνάντηση γνωριμίας για την οποία δεν υπάρχει χρέωση. Θα συζητήσουμε τα θέματα που επιθυμείτε να διερευνήσετε.  Δεν έχετε καμία υποχρέωση δέσμευσης μετά την πρώτη συνάντηση. Αφού λάβετε πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο δουλεύω ως επαγγελματίας, μπορείτε να πάρετε όσο χρόνο χρειάζεστε για να αποφασίσετε αν θέλετε να προχωρήσετε ή όχι.

Αν πάλι θέλετε να διερευνήσετε ζητήματα που δεν άπτονται ενδεχομένως της εκπαίδευσής μου, μπορώ να σας βοηθήσω προτείνοντας τους κατάλληλους συναδέλφους. 

 

Μένω εκτός Αθηνών/εκτός Ελλάδος, μπορώ να ξεκινήσω θεραπεία μέσω Skype;

Βεβαίως. Προσφέρονται συνεδρίες μέσω Skype. 

 

Πώς μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας; 

Μπορείτε να με καλέσετε στο τηλ. 210 7759061 και να αφήσετε μήνυμα στον τηλεφωνητή με το όνομα σας και το τηλέφωνό σας για να επικοινωνήσω μαζί σας.  Διαφορετικά μπορείτε να μου στείλετε το μήνυμά σας χρησιμοποιώντας την φόρμα που ακολουθεί. 

 

 

 

 

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά

                                                 

55363017